Hoe

Een traject haptonomie starten kan direct bij onze praktijk. Er is geen verwijzing nodig van een arts. Eerst maakt je een afspraak, telefonisch of per mail. We zoeken dan samen naar een geschikt tijdstip in beide agenda’s, in die van jou en die van ons. Altijd eerst voor een vrijblijvende en gratis kennismaken met haptonomie en met de behandelaar. Dit kan je ook via de site aanvragen.

Hoe gaan we te werk? De eerste afspraak is een informatief gesprek. Zowel jij als de medewerker van Praktijk Hapsis kan hierin onderzoeken of haptonomie een ‘antwoord’ op je vraag kan zijn. We streven ernaar om tijdens deze eerste ontmoeting ook een ervaring op te doen welke direct gelinkt is aan de door jou gestelde vraag. In de volgende twee ontmoetingen gaat dat zeker lukken en gaan we helder krijgen wat je hulpvraag precies is. Dat wil niet zeggen dat je in deze ontmoetingen nog niets leert over jezelf. Juist de eerste ontmoetingen schijnen het meeste licht op jezelf, je patronen en je ontwikkel-/leerpunten. Daarom zijn deze zo waardevol.

Tijdens de (meestal) 3e ontmoeting zetten we samen de lijnen uit. 

  • Waar sta je nu?
  • Wat wil je leren?
  • Wat zijn concrete doelen op lange en korte termijn?

Dat wordt de leidraad waarlangs we het traject verder insteken, waar aan we gaan evalueren en/of bijstellen.

Deze eerste ontmoetingen zullen wat sneller op elkaar volgen, bij voorkeur wekelijks, om de richtlijnen uit te kunnen zetten. De daarop volgende afspraken trager op elkaar volgen, eens in de twee of drie weken of soms met een nog grotere interval. Alles gerelateerd aan jouw vraag, jouw ontwikkeling, jouw tempo.