Door ervaringen die we in de afgelopen tijd hebben opgedaan met onder andere mindfulnesstrainingen zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan en willen we binnen HAPSIS deze kansen aanpakken. Wij hebben besloten om een training aan te bieden. Een training van enkele bijeenkomsten waarbij we gebruik maken van de fenomenen uit de haptonomie en de uit de mindfulness. Haptonomie en Mindfulness – training, kortweg HeM-training

Binnenkort vindt u meer informatie op deze website en op onze FaceBook-pagina over deze nieuwe training. Deze is volop in ontwikkeling en door bij collega-praktijken in de leer te zijn / gaan hebben we de training verfijnd.
We noemen het een training en geen kuur, geen cursus, geen therapie.  Bij een kuur kan je denken aan iets dat je ondergaat en na een tijdje ben je weer ‘klaar’. Zo werkt het niet, want je leven is na die ‘kuur’ niet klaar! Het is ook geen cursus; Je krijgt immers geen certificaat of bewijs van deelname als je alle bijeenkomsten hebt gevolgd.  En therapie is het ook niet. Wij maken je niet ‘beter’, je gaat zélf aan de gang. Net als met het leren van een nieuwe sport, zal je dit onder de knie krijgen wanneer je zelf oefent, zelf traint. Vandaar dat we kiezen voor de naam training, HeM-training. Oefenen, herhalen, mee naar huis nemen, toepassen bij dagelijkse activiteiten. Dit maakt hetgeen dat we aanbieden tot een training. En: dit zijn de sleutelwoorden tot succes!