Cees Beijens

Cees Beijens

Haptonoom, revalidatieverpleegkundige, groepsbegeleider, docent neurorevalidatie .

Ik ben Cees Beijens, getrouwd en vader van twee kinderen. Een aantal jaren ben ik werkzaam geweest als groepsbegeleider in de kinderrevalidatie.

Opleidingen en ervaringen in de gezondheidszorg maakten mij duidelijk dat ieder mens de behoefte heeft om “te zijn wie men is”.

In 1987 maakte ik kennis met haptonomie. Vervolgens heb ik aan “De academie van Haptonomie” in Doorn de opleiding gevolgd en met succes afgerond. Samen met mijn collega Janneke Ywema ben ik de praktijk HAPSIS gestart om te werken met haptonomie en de manier van leven die daarbij past. In dit werk probeer ik de kracht van het samen voelen te laten ervaren, die begint bij het herkennen van eigen gevoelens. Door een breuk in iemands levenslijn is het vreugdevolle levensgevoel meestal uit balans. Een haptonomische begeleiding kan hierbij handreikingen bieden.

Naast mijn werk binnen HAPSIS werk ik als revalidatieverpleegkundige op haptonomische basis (deeltijd) in het revalidatiecentrum Leypark te Tilburg. In dit centrum ben ik betrokken bij de zorg, behandeling en begeleiding van de klinische (opgenomen) revalidanten.

Voelen is het instrument waar ik mee werk: stap voor stap op zoek naar de oplossing die ieder mens in zich heeft. We doen dat samen, zonder dat je jezelf hoeft te verliezen. Zo ontdek je de mogelijkheden om in contact en in verbinding te zijn met jezelf en je omgeving op een manier die jou recht doet en je persoonlijk welzijn ten goede komt.

Dit kan bij HAPSIS in groepsverband, maar ook individueel.

Meer interesse? Maak dan een eerste contact om elkaar te ontmoeten.

Cees Beijens
cees@hapsis.nl
Tel: 06-23164962