Cees Beijens

Cees Beijens

Haptonoom, revalidatieverpleegkundige, groepsbegeleider, docent neurorevalidatie .

Ik ben Cees Beijens, inmiddels gestopt als actief medewerken van praktijk HAPSIS . Samen met mijn collega Janneke Ywema heb ik praktijk HAPSIS opgezet om te werken met en aan de haptonomisch fenomenen en de manier van leven die daarbij past. Met veel plezier heb ik gewerkt bij HAPSIS, maar andere activiteiten in het leven hebben mijn aandacht opgeëist en de praktijk wordt nu voortgezet door Janneke Ywema. Op de achtergrond blijf ik meesparren en samen blijven we een team vormen.

Opleidingen en ervaringen in de gezondheidszorg maakten mij duidelijk dat ieder mens de behoefte heeft om “te zijn wie men is”.

 

In 1987 maakte ik kennis met haptonomie. Vervolgens heb ik aan “De academie van Haptonomie” in Doorn de opleiding gevolgd en met succes afgerond. Daar onmoette ik  collega Janneke Ywema. In het werk heb ik altijd geprobeerd de kracht van het samen voelen te laten ervaren. Die begint bij het herkennen van eigen gevoelens. Door een breuk in iemands levenslijn kan het vreugdevolle levensgevoel uit balans raken. Een haptonomische begeleiding kan hierbij handreikingen bieden.

 

Naast mijn werk binnen HAPSIS heb ik gewerkt als revalidatieverpleegkundige op haptonomische basis (deeltijd) in het revalidatiecentrum Leypark te Tilburg. In dit centrum was ik betrokken bij de zorg, behandeling en begeleiding van de klinische (opgenomen) revalidanten.

 

Voelen is het meest waardevolle instrument: stap voor stap op zoek naar de oplossing die ieder mens in zich heeft. Samen, zonder dat je jezelf hoeft te verliezen. Zo ontdek je de mogelijkheden om in contact en in verbinding te zijn met jezelf en je omgeving op een manier die jou recht doet en je persoonlijk welzijn ten goede komt. Dit kan bij HAPSIS in groepsverband, maar ook individueel.

Wees Welkom!

Cees Beijens