RELATIE BEGELEIDING OP HAPTONOMISCHE BASIS

Liefde is niet altijd rozengeur en maneschijn. En tegelijk is een fijne relatie realistisch. Dat is wat elk van  jullie verdient, een gelukkige en gezonde relatie. 
Een relatie heb je niet alleen. Een relatie heb je samen. Er zijn er dus (minimaal) twee nodig. De uitspraak 1+1=3… Het is waar! Hoe jullie ook met elkaar omgaan. Er zijn steeds twee individuen, jij en je partner én de relatie, dat is samen drie.

Jullie hebben beide je eigen patronen. Jullie, elk met je eigen patronen, maken samen jullie relatie. Hier gaan we samen naar kijken. Wat is jouw aandeel in de relatie? En welke invloed hebben deze op jullie relatie? Je partner is dus niet jouw opponent. Je partner is onderdeel van jouw relatie net zoals jij onderdeel bent van de relatie van je partner.

Veel dingen gaan onbewust. Met relatietherapie op haptonomische basis komen patronen naar boven, zoals jullie de dingen op (on)bewust niveau met elkaar doen. Je leert anders kijken naar jezelf, naar je partner, naar jullie relatie.

Iedereen bevindt zich op een gegeven moment wel eens in een relatiecrisis. De reden is simpel: niemand heeft je ooit echt geleerd hoe je een relatie moet onderhouden. Waarom eigenlijk niet? Ook simpel: omdat dat voor iedereen anders is. Jouw relatie met je partner zal nooit hetzelfde zijn als de relatie tussen je ouders. Dus ‘gelukkig’ hebben zij het jou niet geleerd. Ook partnerrelaties in je familie- of vriendenkring… er is er niet een helzelfde. Je zult het dus samen moeten leren met vallen en opstaan. En juist daar zitten de mooiste leermomenten.

Je hebt een voorbeeld van thuis meegekregen, maar je keek ernaar als kind. Het is je startkapitaal. En net als je bankrekening fluctueert het resultaat. Opsparen, uitdelen, investeren, ontvangen, bevriezen. Het zijn bekende begrippen in de het ‘rijker’ worden. Ook in het verrijken van je relatie. Gelukkig is hier winst te behalen en geldt:  resultaten uit het verleden zijn de basis voor een toekomst.

Om de waarheid te zeggen: de perfecte relatie bestaat (niet).
En beide is waar!

Relatietherapie op haptonomische basis. Zweverig? Nee hoor, heel tastbaar juist! Gesprekken en situaties maken je heel duidelijk welk aandeel jij in jullie relatie hebt. Een eyeopener waar je mee verder kunt.
Jullie als partners gaan, onder leiding van de therapeut, samen op zoek naar hoe jullie de dingen doen. Wat zijn jouw en wat zijn jullie patronen zijn? welke invloed hebben deze op de ander en op de relatie? Wat kosten deze en wat leveren ze jou en jullie op? En uiteindelijk wat levert het op als (een van) jullie een ander ‘beweging’ inzetten. Het gaat over jou! Het gaat over jullie. En dat geldt evenzo voor je partner.

De begeleiding bestaat uit gesprek en het ervaren, aan den lijve ondervinden, van jullie  patronen. 
Heb je na het lezen nog vragen? Bel of mail gerust!