Zelfcompassie

met respect voor jezelf  

Zelf-compassie wil zeggen: compassie hebben voor jezelf, mild zijn voor jezelf. Hoe doe je dat?  We willen hier samen met u aan werken. Zien of we een tipje van de sluier kunnen oplichten waardoor de zelfcompassie meer voelbaar wordt, binnen handbereik gaat komen. We kiezen hier voor het woord ‘oefening’ omdat het geen cursus is en geen therapie. Het lijkt nog het meest op een training. We gaan oefenen in het laten liggen van ‘zelfkritiek’. Na deze ‘oefening’ hebt u handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan. Terug te pakken op de dingen die u aangereikt zijn.

In vier avonden gaan we met elkaar aan het werk in een kleine groep (min. 6 max. 8 personen). We gaan opzoek naar eigen patronen, overtuigingen, oordelen en elementen die in de weg staan om te houden van jezelf. Houden van jezelf is een voorwaarde om een gelukkig leven te hebben, je niet opgejaagd te voelen en druk of negativiteit NIET de scepter te laten zwaaien in je leven.

We maken gebruik van verschillende werkvormen. Individueel in de groep, samen, creativiteit, feedback, stilte, spiegelen, gesprekken, fysiek. Dat wat er nodig is om tot zelf-compassie te komen. Alles op haptonomische basis.

U krijgt informatie, leestips, oefening, huiswerk, ervaringen, elkaar en … zelfcompassie in zicht!

De ‘oefening’ vindt plaats op 4 avonden van  19.30-21.30 uur. We starten, bij voldoende aanmelding. De lokatie is aan de Koenendelseweg 9 in Den Bosch. Koffie/thee, oefenmateriaal en zelfcompassie zijn inbegrepen!

Aanmelden of meer informatie: janneke@hapsis.nl of 06-12176485 (Janneke)