Waarom haptonomie?

Meestal gaan de dingen vanzelf. Je bent veerkrachtig, kan inspelen op veranderingen, initieert ontwikkeling, je geniet, etc. En soms lukt je dat niet (meer). Je hebt geen idee waarom niet. De balans tussen wat je werkelijk wil en wat je denkt te ‘moeten’ is (even) zoek. Haptonomie kan je weer terug brengen bij je gevoel, zodat je weer naar je werkelijke ‘ik’ kunt gaan en luisteren. Niet je gedachten en overtuigingen leiden je verder, maar je innerlijk kompas, je gevoel, je lijf! En dat is wat je altijd bij je hebt en waar je altijd op kunt vertrouwen. Het vertrouwen op je innerlijk kan juist de disbalans zijn op dit moment. Met haptotherapie gaan we op zoek naar vertrouwen in jezelf.

Wat onze klanten zeggen

Ongemerkt was het erin geslopen. Ik was mijzelf niet meer. Als werkende moeder liep ik mijzelf voorbij, voordat ik het in de gaten had…

Ik had goede dingen over haptonomie gehoord. Met spanning ging ik het aan, haptotherapie. Daar leerde ik dat het veel prettiger en eenvoudiger is om op mijn gevoel te leven. Niet altijd in mijn hoofd, steeds meer vertrouwen op mijn lijf. Door aanrakingen en oefeningen tijdens de sessies gingen mijn ogen open. ‘Dit is wat ik doe!’

Ik kan met de volle overtuiging zeggen, ‘Aan deze sessies heb ik heel veel gehad’. Ik vond mijzelf weer terug door te gaan voelen.
Ik heb veel over mezelf geleerd en ontdekt: ik mág boos zijn, ik mág nee zeggen (doe dat nu ook vaker), ik mág af en toe rust nemen (en doe dat nu ook) en ik hoef niet alles te kunnen. Ik VOEL nu wanneer ik moe ben en kan daar aan toegeven. Ik slaap beter, heb bijna geen last meer van angst en de clusterhoofdpijnen zijn weg. Het was een flink traject, maar het is het dubbel en dwars waard geweest!