Janneke Ywema

Haptotherapeut, relatietherapeut, zwangerschapsbegeleider en gezinscoach

Als niet geboren Brabander (mijn naam Janneke Ywema verraadt dat al) vertoef ik toch het grootste deel van mijn leven in en rond de hoofdstad van deze provincie.

Mijn loopbaan
Mijn middelbare school deed ik in Den Bosch en daarna heb ik de provincie tijdelijk verlaten om de opleiding fysiotherapie in Utrecht te gaan volgen. In 1988 ben ik op Brabantse bodem teruggekeerd. Tot december 2014 ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut met verschillende verbijzonderingen en ik mijn eindigde loopbaan als oncologisch fysiotherapeut. Deze bijzondere doelgroep leerde mij dat ik wilde werken op een manier die bij mij past: “Er zijn” voor de mens met een hulpvraag. Dat leidde in 2008 tot de beslissing om voor mijzelf te beginnen en een nieuwe opleiding te gaan volgen.

Opleidingen
Naast algemeen fysiotherapie heb ik opleiding gevolgd tot manueel therapie, kinderfysiotherapie oncologische fysiotherapie. In 2008 startte ik met de opleiding tot haptotherapeut waar ik in 2015 mijn volledige bevoegdheid en registratie voor heb volbracht. Sinds 2015 ben ik lid van de VVH, waarmee ik geregistreerd haptotherapeut ben.

In 2008 werd ik gelukkig ‘besmet’ het met hapto-virus: a-beautyful-way-of-living

Privé
Ons samengestelde gezin bestaat als eerste uit mijn man Theo en mijzelf. Samen hebben wij 4 kinderen, drie dames en 1 heer. Nu de kinderen uitvliegen, houden de hond en katten de chaos gaande. Naast mensen en dieren verzorgen en het heel leuk hebben samen, ben ik af en toe te vinden op de tennis- of golfbaan, in de natuur op mijn wandelschoenen, in de keuken om te kokkerellen ? en als vrijwilliger in kerk, maatschappij en verenigingsleven. Ook een boek of een (digitaal) spelletje vind ik een lekkere invulling van tijd.

Uitdaging
Mijn grootste uitdaging is het “hapto-virus” zo veel als mogelijk verspreiden. Hiertoe heb ik naast de basisopleiding verschillende specialisaties gevolgd om zoveel mogelijk vraagstukken samen met jou aan te gaan. Naast individuele begeleiding vind ik het leuk om met stellen (relatietherapie, zwangerschapsbegeleiding), groepen (op de werkvloer) en systemen (samengestelde gezinnen) te werken. Lezingen geven, workshops of themabijeenkomsten invulling geven en samenwerken zijn items waar ik een warm hart van krijg.

Ik ben bereikbaar via: janneke@hapsis.nl
Welkom bij Hapsis.