Janneke Ywema

Janneke Ywema

Haptotherapeut, coach, relatie- en gezinscoach

Als niet geboren Brabander (mijn naam Janneke Ywema verraadt dat al) vertoef ik toch het grootste deel van mijn leven in en rond de hoofdstad van deze provincie.

Mijn loopbaan
Mijn middelbare school deed ik in Den Bosch  en daarna heb ik de provincie tijdelijk verlaten om de opleiding fysiotherapie in Utrecht te gaan volgen. In 1988 ben ik op Brabantse bodem teruggekeerd. Tot december 2014 ben ik werkzaam geweest als  fysiotherapeut in verschillende vakgebieden. Naast algemeen fysiotherapeut werkte ik met mensen met een ernstig verstandelijke beperking, als kinderfysiotherapeut en mijn loopbaan eindigde ik als oncologisch fysiotherapeut. Deze bijzondere doelgroep leerde mij dan ik wilde werken op een manier die bij mij past; “er zijn” voor de mens met een hulpvraag.  Dat leidde in 2008 tot de beslissing om voor mijzelf te beginnen.

Opleidingen
Na de opleiding fysiotherapie in Utrecht ving ik de opleiding manueel therapie aan in Eindhoven, ronde ik de kinderfysiotherapie af in Breda, volgde na 10 jaar voor de 2e keer de opleiding tot oedeemtherapeut op Papendal en als laatste, in 2010, ontving ik een diploma aan de academie voor haptonomie  in Doorn. Uiteindelijk heb ik het diploma haptotherapeut behaald aan het ITH in Nijmegen.

Sinds 2015 ben ik lid van de VVH, waarmee ik geregistreerd haptotherapeut ben.

Privé
Ons samengestelde gezin bestaat als eerste uit mijn man Theo en mijzelf. Samen hebben wij 4 kinderen, momenteel  18-21-24-26 jaar. Drie dames en 1 heer. De kinderen vliegen uit , de hond en katten houde de chaos gaande.
Naast mensen en dieren verzorgen en het heel leuk hebben samen, ben ik af en toe te vinden op de tennis- of golfbaan, ín de natuur op mijn wandelschoenen, in de keuken om te kokkerellen (mmmm 😊 ) en als vrijwilliger in de kerk, maatschappij en verenigingsleven. Ook een boek of een (digitaal) spelletje vind ik een lekkere invulling van tijd.

Uitdaging
Tijdens de opleiding in Doorn leerde ik Cees kennen. Samen zijn we de praktijk Hapsis gestart omdat wij beide met dit prachtvirus zijn besmet. Naast de individuele begeleiding vind ik het erg leuk om met kleine groepen te werken. Lezingen geven, workshops of themabijeenkomsten invulling geven, samenwerken zijn items waar ik een warm hart van krijg.

Sinds enige tijd  is Cees (helaas) geen maat meer in de maatschap, maar (gelukkig) is, sinds 1 juli 2019, Marianne Brandsema mijn nieuwe en volledige maat 😊. Wij kennen elkaar (ook) vanuit de opleiding in Doorn en dus al jaren en door en door (!) waardoor een samenwerking binnen Hapsis voor de hand lag.

 

Ik ben bereikbaar via: janneke@hapsis.nl
Welkom bij Hapsis.