Geschiedenis van de praktijk

Wat is er nu zo belangrijk aan de geschiedenis van een praktijk zou je kunnen denken. Nou, wat mij betreft alles en mocht je het niet interessant vinden? Klik dan hier om terug te keren naar de homepage.
 
Praktijk HAPSIS is opgezet vanuit verlangen. Tijdens de opleiding aan de Academie voor Haptotherapie in Doorn voelde Cees Beijens en ik (Janneke Ywema) de ‘besmetting’ met het hapto-virus in ons lijf. Dit virus verbond en maakte ons bevlogen. En voilà, HAPSIS werd geboren. Het was 2010. Zelf had ik toen nog mijn fysiotherapiepraktijk in Den Bosch en dat was een mooie locatie voor een vliegende start. We startten al tijdens de opleiding als begeleiders op haptonomische basis. De tijd heeft veel verandering gebracht. Registratie, bevoegdheid, verdieping en verbreding en een andere samenstelling in de praktijk. Cees heeft ondertussen zijn pensioenleeftijd bereikt en heeft andere taken op zich genomen. Hij blijft een warme achterban voor de praktijk.

Vandaag de dag is HAPSIS uitgegroeid tot een volwaardige praktijk. Twee jaar lang heeft er een samenwerking bestaan met Marianne Brandsema, een oud-medestudent van de Academie. Ik ben haar dankbaar voor de dingen die we samen tegen kwamen. Sinds 2021 is Marianne weer haar eigen pad gegaan zonder verder deel uit te maken van HAPSIS.
 
Sinds 1 juli 2021 werk ik alleen in de praktijk. Ik heb warme lijntjes met verwijzers, collega’s, intervisiegroepen, andere zorgverleners in de psychologie en GGZ en met mijn (steeds weer nieuwe) studiegenoten. Want ik houd ervan om mij steeds verder te ontwikkelen.

Picture_Janneke_en_Cees 

Het zou mooi zijn als de samenleving met het hapto-virus besmet zou raken.